torsdag 1 januari 2009

Första dagen...

Första dagen på nya året, vilket betyder att det vi har är alla de tidigare årens dagar i våra liv, dem har vi kvar. Är det så att grekerna går med ryggen in i ett nytt år, för att kunna se det som kan ses: det förflutna. Det låter rimligt. Jag tänker på milenniehysterin för nio år sedan, som om vi var på väg att träda in i en ny tidsepok, som om vi kunde lasta av oss den historia ballasten och sätta ner historiens bråte på tröskeln mellan 99/00. Och ändå, kalender siffrorna får oss att formulera en och annan tanke framåt i det okända, bakåt i det förlorade.

En vacker morgon är det, sol över frostigt landskap, blek vintersol, tunt snötäcke.Vi delade nyårsafton med goda vänner i Östra Ämtervik, ett vinterlugnt ALM, med värme och asiatisk fiskgratäng, brasilianska landsbygdsrapporter och holländskt brädspel på bord innan 12-slaget: Gott Allt och Nytt År!

1 kommentar:

Anonym sa...

Sent go'kväll i det nya årets första afton!
Tack Bengt för nyårsdikten som kom e-postledes. Jag läste den här i vårt hus för ett par gäster en halvtimma innan Jan Malmsjö stod där i TV-rutan. Gästerna hälsade och tackar Dig!
Nyårsdagen har varit vacker, flaggan hissad, en tur ställdes till Vätterns strand med ljuvligt vågskvalp mot dels sand och dels stenar. Kameran användes för isfoto. Isbitar klara som Orreforskristall. Lägereld tillsammans med goda vänner, choklad ur termos + lussekatter och glöggkaka, solvärme i ansiktet.

Vi önskar er en GOD FORTSÄTTNING och hoppas på fortsatta goda kontakter under 2009 och även på ett och annat personligt möte, här eller där.

Allt gott!
Claes och Jeanette i Västergötland, Tibro