söndag 4 januari 2009

O´Connolly Street, Dublin, 3 jan 09

[Helgrapport från Gunnar Svensson i Dublin]

Tusental församlade till demonstration for fred Palestina/Israel. Stoppa dödandet nu. Paroller, plakat, banderoller. Palestinska flaggor och irländska. Tre kvinnor haller tal. Huvudtalaren, kvinna fran Gaza, berättar om dodandet. Hennes röst känslomässigt stark: 60 år har Irland varit fri republik, 60 år har palestiner bott i flyktingläger. Vi vill ha fred nu, avslutar hon.

Trettio poliser tittar bort. Solen er på väg ner, fiskmåsarna skriker nerifrån floden Liffey. Talet är slut, banderoller rullas ihop. Jag går ner till The Oaks. Tar en Guinness, tittar inte på storbildstvmatchen: Preston-Liverpool.

Hälsningar Svensson

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att det händer något i solidaritet med palestinierna!

Inkan© sa...

Det demonstreras överallt över hela världen igen - just för att israel så envetet går in för att krossa och mosa. Ett land med sina hamas-ledare genom (riktiga)val ska förintas.

MEN - bryr de galningarna om vpåra demonstrationer? Nej - jag lyssnade på några av Knessets ledare och de visade enbart omvärldens potester förakt.

Och hur går det med USA:s krig i grannländerna. Hur länge till ska de tillåtas mörda och skapa mera hat innan de inser att USA inte har något där att hämta?

Hela världen är helt galen.
Demokrati kan inte skapas med våld och dödande av sina medmänniskor.

When will they ever learn?