tisdag 9 juni 2015

HEIDRUNS 25 ÅR (1)
Heidruns, kapitel 1 ...

Bilden berättar om en solig sommardag i Torsby, "på andra sidan järnvägsövergången" från centrum sett och vi inviger det kulturprojekt som nu fyller 25 år. Första Heidruns-lokalen fanns i en liten smutt mellan Pizzeria Ararat och brandstationen, lite off kan man tycka, men vi följde den parisiska modellen att allt behöver inte ligga på Champs Elysées och vara så himla stort ... Några bord och stolar, cementväggar att hänga upp konst på och många kvällar med olika litterära och andra program.
   Det var så det började och för den konkreta inspirationen stod geten Heidrun – salig i åminnelse! Liksom hennes kropp vilar vår verksamhet på fyra ben: Kaffe – konst – Böcker och Program. Så har det varit under tjugofem år och detta var som sagt första stationen.

På bilden skymtar vi några av musikanterna i Blue Border Boys, som blivit något av ett husband för oss och de kommer även att spela i sommar när vi avslutar säsongen den 26 juli: "Alltid på en söndag kl. 17" (i juli och Heidruns trädgård i Fensbol).


Inga kommentarer: