onsdag 1 augusti 2012

OS5: Ingo–Floyd, men inte riktigt som...

Ingmar Johansson som ju uppträdde olympiskt vid Helsingforsolympiaden, i finalen som skuggboxare, blev inte han diskad? Detta att visa så gott omdöme att man hellre dansar balett än får en massa stryk, borde inte det på något vis premieras? Kanske var det därför som Ingo proffsade till sin karriär och blev världsmästare? Ni minns kanske den Ingo-Floyd-feber som utbröt framför Sveriges alla radioapparater, mitt i natten och inget öra kallt! Också vi i Torsby-trakten drabbades av denna hysteri och Jan B och undertecknad skickade efter var sitt par boxhandskar till någon postorderfirma. Bosse på Haga hade hamrat ner fyra kapade björkstammar i den värmländska vårtjälen och samlat ihop nog mycket rep så att det kunde bli en ring. Vadslagning utbröt på skolan,stämningen steg och matchdagens morgon infann sig. Vi som skulle uppträda, det vill säga boxas, var såpass nervösa att vi startade en timme tidigare för att komma undan publiktrycket. Vår grundträning var inte önskvärt god utan i tredje ronden hängde mina armar rakt ner och den gode medarbetaren/motståndaren kunde puckla på mig ganska ostört ända tills jag kvicknade till och kastade mina handskar mot honom. Och blev diskad!

3 kommentarer:

Jan B sa...

Ja, herregud Bengt! Vilka minnen!! Och få läsa dom på din blogg! Ja, det har ju nu gått mer än ett halvsekel sedan denna stora match, och när jag tänker på den så är jag mest glad över att ingen av oss blev skadad, vi var ju i den åldern då man trots allt kunde puckla på varann ganska hårt - även med boxhandskar på - Jag minns ett annat tillfälle ungefär samma tid, då vi "tränade" lite boxning hemma hos dig i Bergeby, jag skulle gå en rond mot en annan kompis i gänget (Nordahl?) och gick på en "propp" så jag stöp som en oxe - och därmed tappade jag intresset för en fortsatt aktiv boxningskarriär!

Anonym sa...

Jo, det var också en match på mitt pojkrum i Bergeby och jag tror jag lyckades få in en råsop på dig så du flög över gungstolen...

Jan B sa...

Ok! Jag har ett något diffust minne av detta; men jag undrar ju bara vad boxningsreglerna säger om att placera ut en gungstol inne i ringen? Nåväl, jag är ganska tillfreds med denna min korta boxningskarriär! Slutade, med kropp & själ intakt, och när jag stod på den topp som var inom räckhåll, Bergebymästare utomhus!